Lahodné smetanové řezy s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g másla
200 g moučkového cukru
5 vajec
1 vanilkový cukr
2 lžíce meruňkové marmelády
250 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
500 g kompotovaných broskví
500 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
250 g smetany ke šlehání
2 lžíce meruňkové marmelády
20 g želatiny
(100 ml šťávy z broskví - z kompotu)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny.

  2. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a nakonec prosátou mouku.

  3. Těsto dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, uhladíme a pečeme cca 40 minut při 160 °C.

  4. Na vychladnutý moučník rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve a na ně nalijeme krém.

  5. Krém: smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a ušlehanou šlehačku. Do této směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a vše dobře promícháme. Necháme min. 4 hodiny tuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!