Lahodné smetanové řezy s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- Náplň:
- 500 g kompotovaných broskví
- 500 g zakysané smetany
- 100 g moučkového cukru
- 250 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 20 g želatiny
- (100 ml šťávy z broskví - z kompotu)
Postup Lahodné smetanové řezy s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny.
Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a nakonec prosátou mouku.
Těsto dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, uhladíme a pečeme cca 40 minut při 160 °C.
Na vychladnutý moučník rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve a na ně nalijeme krém.
Krém: smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a ušlehanou šlehačku. Do této směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a vše dobře promícháme. Necháme min. 4 hodiny tuhnout v ledničce.