Kysané zelí na slanině a jablku

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g kysaného zelí
150 g domácí vyuzené slaniny (bůčku)
1 větší cibule
1 větší jablko
1 polévková lžíce sádla
na dochucení:
sůl
cukr
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na větší kostičky nakrájíme slaninu, dáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.

  3. Přidáme opláchnuté, překrájené zelí, 1 dl vody, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 20 minut.

  4. Mezitím si oloupeme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme jablko, které po 20 minutách přidáme k podušenému zelí a ještě 10 minut za občasného promíchání dodusíme. Dle potřeby dochutíme a podáváme jako přílohu k různě upravenému masu, nebo prejtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!