Kynutý sladký bochánek s rozinkami z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

290 ml mléka
80 g rozpuštěného a vlahého tuku
500 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
70 - 80 g cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
rozinky dle vlastního uvážení
14 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby domácí pekárny dáme jako první mléko, rozpuštěný vlahý tuk, přidáme prosátou mouku smíchanou se solí, pak cukr, vanilkový cukr a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Rozinky přidáme až nakonec, po zvukovém signálu.

  2. Použijeme program Sladký nebo zvolíme program Klasik.

  3. Recept se liší od ostatních podobných že je z hladké mouky a bez vajec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!