Kynuté vdolky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
500 g mouky hladké
250 ml vlažného mléka
1 vejce
3 lžíce oleje
balíček droždí
1 lžička cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko.

  2. V hrnečku si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout.

  3. Vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto – podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.

  4. Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.

  5. Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat.

  6. Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut.

  7. Do těsta můžeme také přidat kmín, nebo vdolky sypat různými semínky. To už podle toho, jak má kdo co rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!