Máslový krém se sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 bílek
55 g cukru písek
špetka soli
80 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozkrájíme na malé kostičky a necháme při pokojové teplotě změknout. Bílky dáme s cukrem a špetkou soli do mísy, za občasného míchání zahřejeme v páře nad hrncem s horkou vodou.

  2. Když jsou bílky horké tak, že sotva udržíte prst, sejmeme z páry a při nejvyšších otáčkách šleháme pár minut dohusta, do zchladnutí. Pak trochu snížíme rychlost a začneme přidávat postupně kostičky másla, až do úplného spotřebování.

  3. Krém promícháme, setřeme z boků mísy a ještě chvilku prošleháme na nejvyšší otáčky, až je lehký a nadýchaný.

  4. V tomto okamžiku můžeme krém rovnou použít na zdobení cupcakes, promazání dortu nebo slepení makronek či cukroví. Do krému můžeme přidat libovolnou příchuť či přísadu. Cokoliv budete do krému přidávat, musí mít přibližně stejnou teplotu.

  5. Ochutit můžeme čokoládou (přidáme 50 g rozpuštěné zchladlé hořké čokolády), vanilkou (přidáme vyškrábnutou vanilku nebo extrakt), citronem (přidáme citronovou šťávu - zašlehávejte postupně), zkusit můžete i ovocné pyré.

  6. Množství z jednoho bílku stačí na ozdobu asi osmi cupcakes.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!