Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
1 hera
1 vejce
1 vanilkový cukr
8 lžic mléka
50 g droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
Nádivka:
250 ml mléka
1-2 pudinkových prášků (pudink si zvolte podle své chuti, já upřednostňuji vanilkový)
150 g vlašských ořechů (mletých)

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka a cukru vypracujeme kvásek.

  2. Přidáme mouku, vejce, nastrouhanou heru, špetku soli a necháme zhruba hodinu vykynout.

  3. Nádivku připravíme tak, že uvaříme pudink, poté ho mícháme do vychladnutí.

  4. Do krému přimícháme namleté ořechy.

  5. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 kusy.

  6. Každý vyválíme a vykrojíme na 8 trojúhelníků.

  7. Každý potřeme ořechovou nádivkou a zabalíme do rohlíčku.

  8. Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou dáme na plech a pečeme dozlatova. Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!