Květák na paprice

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 střední květák
1 cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
100 ml smetany
1 kapie
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 citron štáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a krátce osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji rozvonět a zalijeme zchladlým vývarem z květáku. Prošleháme a necháme vařit cca 20 minut.

  3. Před koncem vaření přidáme jemné nudličky kapie. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, citronovou šťávou a vložíme uvařený květák. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!