Kuřecí vývar se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

5 kuřecích křidélek
zelenina dle chuti - v mém případě mražená zelenina Královská (karotka, hrášek, kukuřice, fazolové lusky, květák)
cibule
petrželka
sůl
pepř
jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka opláchneme ve studené vodě a připravíme do hrnce spolu s rozpůlenou cibulí, zalijeme studenou vodou a dáme vařit, dokud maso nebude uvařené (cca 1,5 - 2 hod.).

  2. Potom přecedíme vývar a necháme vychladnout křidélka, která pak obereme.

  3. Obrané maso dáme do vývaru spolu se zeleninou a dáme vařit. Až zelenina změkne, tak dochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme čerstvou petrželku.

  4. A aby nebyl jen samotný vývar, zvlášť si připravíme nudličky, buď kupované nebo domácí. Ozdobíme jarní cibulkou. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!