Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- 1/2 kg kysaného zelí
- sůl
- pepř
- zázvor
- koření na kuře
- 1/2 l černého piva
- 1 cibule
- 1 dl oleje do marinády
Postup Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, posypeme kořením na kuře (bez soli), zázvorem, přelijeme 1 dl oleje a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat, já měl 24 hodin.
Na pekáček nalijeme trošku oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a osmahneme, až zesklovatí.
Přidáme nadrobno nakrájené propláchnuté zelí, posolíme, posypeme kořením na kuře, zázvorem a restujeme, asi 5 minut.
Na zelí přidáme kuřecí stehna, podlijeme marinádou z kuřete.
Pečeme v troubě do zlatova. Zelí po upečení nijak nezahušťuji.