Kuřecí stehna v pivní marinádě pečená na zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
1/2 kg kysaného zelí
sůl
pepř
zázvor
koření na kuře
1/2 l černého piva
1 cibule
1 dl oleje do marinády

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, posypeme kořením na kuře (bez soli), zázvorem, přelijeme 1 dl oleje a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat, já měl 24 hodin.

  2. Na pekáček nalijeme trošku oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a osmahneme, až zesklovatí.

  3. Přidáme nadrobno nakrájené propláchnuté zelí, posolíme, posypeme kořením na kuře, zázvorem a restujeme, asi 5 minut.

  4. Na zelí přidáme kuřecí stehna, podlijeme marinádou z kuřete.

  5. Pečeme v troubě do zlatova. Zelí po upečení nijak nezahušťuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!