Kuřecí stehna s hruškovým pyré

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
4 lístky šalvěje
mletá červená paprika
sůl
Hruškové pyré:
1 hruška
1 lžíce citronové šťávy
2-3 lžíce smetany
špetka skořice
1 cm kousek zázvoru
Brambory:
4 brambory
kmín
2 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie stehná osolíme a posypeme jemne mletou paprikou. Zapekaciu misu vymastíme olejom a uložíme stehná. Na ne dáme lístky šalvie, podlejeme niekoľkými lyžicami vody, zakryjeme alobalom a pečieme do polomäkka.

  2. Potom stehná odsunieme na jednu polovicu misy a na druhú dáme na kolieska nakrájané zemiaky (asi 3 mm hrubé, dobre umyté, ale neošúpané). Zemiaky posypeme rascou, osolíme a pokvapkáme olejom. Vložíme opäť do rúry a nezakryté dopečieme.

  3. Na pyré nakrájame hrušku na menšie kocky a so smotanou, šťavou, škoricou a nastrúhaným zázvorom podusíme 5 min. Potom hrušku rozmixujeme dohladka.

  4. Stehná podávame so zemiakmi a teplým hruškovým pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!