Lenčin kuřeci guláš à la Casey

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa - rozpůlená na 4 části a nakrájená na 1x1 cm velké kostky
2 lžíce sádla (nebo rostlinného oleje)
1 větší cibule - nakrájená na drobno
3-4 stroužky česneku - procezeneho
1-2 lžíce majoránky
3 lžíce mleté papriky
trochu rostlinoveho oleje
sůl
pepř
2 kostky kuřecího bujónu (masoxu)
1 lžíce sójové omáčky
2 bobkové listy
voda dle potřeby
trochu mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme do zlatová, přidáme česnek a necháme cibuli za stálého míchání dosklovatět.

  2. Přidáme osolené a opepřené masové kostky a rychle že všech stran osmažíme. Dodáme papriku, majoránku, bobkové listy a bujónové kostky, zalijeme cca 2 hrnky vody a sójovou omáčkou.

  3. Přikryjeme pokličkou tak, aby mohla unikat pára a nepřetékala voda z hrnce. Za občasného míchání přilijeme 1 či další 2 hrnky vody, případně dochutíme sójovou omáčkou k ostřejší chutí.

  4. Snížíme teplotu varu a necháme povařit dokud maso není úplně měkké. V malé misce či hrnku smícháme trochu mouky se studenou vodou a za neustálého míchání přidáváme do gulášové směsi až dosáhne husté konzistence. Podávám s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!