Polévka z kachních drobů se sýrovými noky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kachní droby
1 mrkev
1 petržel
trochu celeru
trochu červené papriky kápie
2 velké kuličky nové koření
5 kuliček pepř celý
trochu zelených listů pórku
trouchu libečku
sůl
zelená petrželka
vegeta na dochucení nemusí být
Knedlíčky:
-------------
2 kachní játra z drobů
1 vejce
1/2 stroužku česneku prolisovaného
špetku mletý pepř
špetku majoránky
sůl
strouhanka na zahuštění
Noky:
------
50 g sýr eidam nastrouhaný
1 vejce
3 - 4 polévkové lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.

  2. Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a vaříme doměkka.

  3. Polévku ocedíme, zeleninu nastrouháme, přidáme i s obraným masem do polévky. Do polévky dáme játrové knedlíčky a noky, zelenou petrželku a povaříme.

  4. Polévku dochutíme a dosolíme podle své chuti.

  5. Knedlíčky: Játra rozmixujeme tyčovým mixérem s vejcem, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme, promícháme a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, těsto by mělo být trochu tužší.

  6. Knedlíčky protlačujeme přes cedník na halušky do polévky a krátce povaříme.

  7. Noky:Sýr nastrouháme, přidáme vejce a mouku, promícháme - těsto by mělo být hustší, ať se noky nerozvaří.Lžící nabíráme malé kousky, vhazujeme do polévky a krátce povaříme. Noky nabudou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!