Kuřecí se zázvorovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky bez kůže
1 cibule oloupaná nakrájená nadrobno
3 cm čerstvého strouhaného zázvoru
2 PL olivového oleje
1 KL citronového pepře
sůl
1 KL kurkumy
kuřecí vývar
instantní jíška
lístky ze 3 větviček citronového tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme olej a necháme rozehřát, maso opečeme ze všech stran.

  2. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme lístky tymiánu.

  3. Vrátíme maso osolíme, opepříme.

  4. Přidáme zázvor, kurkumu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  5. Zahustíme jíškou necháme ještě provařit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!