Kuřecí s ořechy a bylinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (já měla 2 kuřecí čtvrtky a nějaká zbylá křidýlka) – kůži jsem ponechala
50 g drcených vlašských ořechů
2 stroužky česneku (nebo dle chuti)
Několik lístků bazalky
meduňky
rozmarýnu
tymiánu
libečku (množství je na každém, my je milujeme, tak jsem dala asi 1 KL od každé bylinky)
Olivový olej
4 dcl bílého vína
sůl
lze i pepř (já ho nepoužila)

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: bylinky zalijeme v hmoždíři olejem a rozdrtíme na kaši. Smícháme v misce s podrcenými ořechy, prolisovaným česnekem a tuto kašičku poctivě vetřít do masa i pod kůži, pokud ji necháváme. Necháme asi hodinu odležet.

  2. Prudce orestujeme a zmírníme teplotu, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  3. Tekutinu doplňujeme podle potřeby, přeléváme výpekem a hlídáme, aby se ořechy na mase nepřipalovaly. Dochutíme solí.

  4. Zdobíme zelenou natí a poházíme ořechy.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem, případně jinou oblíbenou přílohou.

  6. Recept jsem si upravila podle několika pramenů, protože o kombinaci ořechů a česneku jsem už několikrát slyšela a lákalo mě to zkusit. Mohu vřele doporučit. Příště zkusím v kombinaci s hermelínem, ořechy a masem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!