Kuřecí s čokoládovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí prsa podle počtu strávníků
sůl
pomerančový pepř (nebo jiné oblíbené koření)
olej
Na omáčku:
40 g hořké čokolády
3 PL kečupu
1-2 PL harissy
1 PL medu
100 ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem.

  2. z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220°C.

  3. Do výpeku přidáme kečup, harissu, med a podlijeme vývarem.

  4. Promícháme a přidáme nalámanou čokoládu.

  5. Necháme zcela rozpustit a podle chuti dochutíme, solí, popř. harissou či kečupem.

  6. Omáčka by neměla být příliš hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!