Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 prsních kuřecích řízků
500 ml hustého bílého jogurtu
2 celá vejce
4 stroužky česneku
sůl
pepř
další koření na kuře
strouhanka
(někdy podliji pivem na plechu)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády, kterou si připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já jsem přidala pálivé grilovací koření.

  2. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici.

  3. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně je pak pečeme tak, jak máme rádi, že nemusíme stát u pánve. Pečeme je v troubě na plechu vedle sebe v oleji a občas vše podliji i kapkou piva. Podáváme s bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!