Kuřecí prso s hříbkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
2 špetky gulášového koření
1 lžička oleje
tenký plátek másla na osmažení masa
1 středně velký tvrdší hříbek nakrájený na plátky
1 malá cibule nakrájená nadrobno
4 lžíce horké vody
Na šťávu:
1 lžičku gulášového koření
1/4 lžičky Solamylu rozmíchaného
5 lžic studené vody
sůl podle potřeby na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Prso opláchneme, osušíme, nařízneme, ale ne až do konce a maso rozevřeme do tvaru motýlích křídel.

  2. Přes potravinářskou folii maso lehce naklepeme, po obou stranách posypeme špetkami gulášového koření a vetřeme lžičku oleje. Necháme cca 20 minut odpočinout.

  3. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem maso z každé strany 6 minut pozvolna osmažíme a měkké maso odložíme stranou.

  4. Do výpeku přidáme lžičku oleje, necháme rozehřát a přidáme hříbek společně s cibulí. Až začne cibule růžovět, podlijeme 4 lžícemi horké vody, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut podusit.

  5. Poté zasypeme lžičkou gulášového koření, rychle promícháme a podlijeme Solamylem rozmíchaným ve vodě.

  6. Po minutě varu přidáme prohřát opečené maso, podle potřeby přisolíme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!