Kuřecí steak po mlynářsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

na 2 porce:
•2 páry (tedy 2ks pravých a 2ks levých) horních kuřecích stehen
•hladká mouka
• tuk na smažení
•bylinky a uzeniny (nejlépe typu Uherák)

Postup přípravy receptu

  1. Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).

  2. Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.

  3. Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo: koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka.

  4. Překryjeme druhým plátem a spíchneme jehlami.

  5. Porce poprášíme moukou (ale nemusíme) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!