Kuřecí prsa v chilli marinádě s česnekovou cuketou a bramborovo-bylinkovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 lžíce chilli omáčky
2 stroužky česneku
3 lžíce mirinu
3 lžíce saké
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce arašídového oleje
1 mladá cuketa
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
8 větších brambor
2 stroužky česneku
větvička tymiánu
větvička rozmarýnu
celerová nať
sůl
200 ml smetany ke šlehání
30 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme prolisovaný česnek, chilli omáčku, mirin, hnědý cukr, saké, sójovou omáčku a arašídový olej. Dobře prošleháme a zahřejeme, aby se zrnka cukru rozpustila.

  2. Necháme vychladnout a do vzniklé marinády naložíme celá kuřecí prsíčka. Marinujeme cca 24 hodin v ledničce.

  3. Druhý den nakrájíme cuketu na půlkolečka a naložíme ji do směsi česneku utřeného se solí a oleje. Asi po půl hodině ji můžeme hodit na rozpálenou pánev a orestovat ji doměkka a dozlatova. Udržujeme teplé.

  4. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a 12 minut opékáme kuřecí maso i s marinádou. Na závěr můžeme přilít trošku horké vody a naředěním marinády vytvořit šťávičku.

  5. Na kaši uvaříme brambory s bylinkami a solí doměkka. Bylinky odstraníme, brambory rozšťoucháme, přidáme teplou smetanu a přepuštěné máslo a vyšleháme dohladka.

  6. Na talíř servírujeme kaši, na ni kousky cuket, navrch kus masa a celé zalijeme chilli přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!