Pečené jehněčí s bramborami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí kýta
2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 1/2 lžíce sušeného oregana
4 lžíce olivového oleje
3 lžice čerstvé citronové šťávy
600 g brambor
2 lžíce rajčatového protlaku
2 šálky teplé vody
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejme troubu na 230°C. Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme, posypeme trochu oreganem, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a pložíme ho do pekáče tukovou stranou nahoru. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčatový protlak promícháme s vodou, solí a oreganem. Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání.

  3. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!