Kuřecí plátky s příchutíZnojma

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 plátky kuřecího masa
/prsní nebo stehenní řízky/
100 g gazdovské slaniny
1 větší cibule
2 větší mrkve
5 větších sladkokyselých okurek
20 kuliček pepře
1 kostka slepičího bujónu
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce oleje
trošku soli
práškové sladké papriky na poprášení masa

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 dl vody dáme nejlépe do vajíčka na vyluhování sypaného čaje na 10 minut vyvařit 20 kuliček celého pepře. Mezitím přes potravinářskou folii naklepeme opláchnuté, osušené plátky masa a zlehka je po obou stranách osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Očistíme mrkev a cibuli.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, okurky a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se slaninou a necháme chvilku cca 3 minuty restovat. Pak vložíme plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout (až dostanou šedavou barvu 2+2 minuty z každé strany).

  3. Poté k masu přisypeme nakrájenou mrkev a okurky, rozdrobíme kostku bujónu, podlijeme vývarem z pepře, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 10 minut.

  4. Hrnec odstavíme z plamene, vypustíme opatrně přerušovaným nadzvedáváním ventilu vzduch a pak poklici odstraníme. Z hrnce vyjmeme maso a část zeleniny bokem na talíř a zbytek zeleniny se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme.

  5. V půl litru studené vody rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, rozmixovanou šťávu uvedeme k varu a za stálého míchání vodu s moukou vlijeme do hrnce. Přidáme hořčici a vše za stálého míchání provaříme ještě 10 minut.

  6. Do hotové omáčky vložíme maso se zeleninou, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!