Kuřecí plátek s broskví dle Chráněného bydlení

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích řízků
4 kg hranolků
1 kg cibule
400 ml tatarské omáčky
1 litr mléka
1,5 litru oleje
2 plechovky broskví
0,5 kg eidamu vcelku
sladká paprika
pepř
worchester
sojová omáčka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. MARINÁDA: Smíchali jsme sojovou omáčku, worchester, tatarskou omáčku, papriku, pepř, sůl, mléko a pořádně to rozmixovali tyčovým mixerem.

  2. Poté jsme s jedním klientem naklepali řízky, které jsme namočili v marinádě, zatímco další klient nakrájel nadrobno cibuli. Pak jsme řízky osmažili na oleji a naskládali na nakrájenou cibuli do pekáče.

  3. Přelili jsme řízky šťávou z broskví, zbylou marinádou a asi 30 minut zapékali. V polovině pečení jsme do pekáče dali napůl pokrájené broskve a posypali to strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!