Kuřecí nudličky s hrubozrnnou hořčicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsních řízků bez kůže
Na marinádu budeme potřebovat:
50 ml polosladkého bílého vína
1 lžíci oleje
1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice
2 lžíce sladké sojové omáčky
2 lžíce Solamylu
1 lžíci nasekaného libečku a petržele
1 malou cibuli nakrájenou nadrobno
Dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
1 malou cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
1/2 masité barevné papriky nakrájené na tenké proužky
1/2 lžičky granulovaného česneku
1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice
podle potřeby bílé víno na naředění šťávy
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky zlehka naklepeme, nařežeme na širší nudličky a alespoň na 2 hodiny naložíme do marinády, kterou jsme si dobře vyšlehali z uvedených surovin.

  2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, poté ji vyjmeme a odložíme stranou.

  3. Ve stejné pánvi zahřejeme zbytek oleje a dáme prudce osmahnout nudličky masa bez marinády.

  4. Až je maso hezky zatáhnuté a začíná chytat zlatavou barvu, přidáme odloženou cibuli, nakrájenou papriku a hořčici. Přidáme také česnek a marinádu a za občasného promíchávání restujeme na slabém plameni 10 minut do změknutí masa.

  5. Podle potřeby můžeme šťávu malinko naředit trochou vína.

  6. V závěru dochutíme a podáváme.

  7. Na přílohu se hodí smažené bramborové, nebo celerové hranolky. Můžeme také podávat pouze s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!