Kuřecí nudličky na mandarinkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžíce tekoucího medu
3 lžíce sójové omáčky
1/2 kg vepřové kýty nakrájené na proužky (lze použít kuřecí či krůtí prsa)
sůl
pepř
cibule nakrájená na kroužky
olej
mandarinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Marináda: med + sójovou omáčku + sůl a pepř Do této marinády naložíme maso na nudličky na 3 hodiny.

  2. Po odležení osmahneme na oleji kroužky cibule, přidáme maso. Až se maso zatáhne, přidáme z kompotu mandarinek 10 lžic šťávy a dusíme do měkka.

  3. Nakonec přidáme kompot mandarinek i se zbylou šťavou, lehce promícháme, prohřejeme, aby se chutě spojily a podáváme.

  4. Příloha: rýže, americké brambory, hranolky. Popíšu vám, jak dělám americké brambory: Brambory důkladně očistím pod vodou drátěnkou z umělé hmoty nebo drsnou houbičkou, špatná očka nebo jiné poškození brambory vykrojím, nakrájím na čtvrtky a na hodinu namočím do veliké nádoby, aby byly brambory ponořené. Po této době je vyndám na utěrku a zabalím je, aby byly přikryté a hodinu je nechám v utěrce schnout, po této době je vyndám a jsou připravené k fritování. Frituju je asi 10 minut podle velikosti brambor za občasného protřepání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!