Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g pstruha lososovitého (dva filety po 250g)
1 citrón
bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)
olivový olej
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.

  2. Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.

  3. Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.

  4. Pstruha opekáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.

  5. Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.

  6. Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!