Kuřecí nudličky na kari s pórkem a řapíkatým celerem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků (lze ale použít i krůtí nebo králičí maso)
1 PL kari koření
3 PL oleje
sůl
2 šalotky
1/2 pórku (asi hrst nakrájeného na kolečka)
2 řapíky celeru
trochu vody nebo vývaru (použila jsem vodu a gelový bujón)
100 ml smetany (30% tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky o velikosti sousta, vložíme do uzavíratelné misky, zasypeme kari kořením, osolíme a přidáme 2 lžíce oleje.

  2. Důkladně promícháme a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Na pánvi rozpálíme poslední lžíci oleje a přidáme maso.

  4. Za stálého míchání restujeme do zbělení všech kousků. Poté přidáme nakrájenou šalotku, pórek a řapíkatý celer.

  5. Společně restujeme další asi 2 minuty, zalijeme asi 100 ml vody nebo vývaru a pod pokličkou dusíme 5 minut.

  6. Nakonec přilijeme smetanu, provaříme, podle chuti dosolíme a podáváme, nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!