Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže (cca 600 g)
1 svazek lahůdkové cibulky
2 stroužky česneku
1 hrnek sušených hřibů
2 hrnky kuřecího vývaru
2 lžičky Solamylu
2 lžičky oleje
1 cm silný plátek másla
sůl
mletý pepř
1 hrnek=200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku. Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme.

  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem. 2 minuty restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu.

  3. Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1,5 hrnku vývaru a promícháme. Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut.

  4. Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené natě a 2 minuty povaříme.

  5. Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!