Kuřecí kousky se zázvorem na pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa (cca 900g)
1 velký pomeranč
5 cm kořene zázvoru
1 střední cibule
1 lžička mleté papriky
1 lžička sušené majoránky
50 ml ochuceného oleje Vita D´or pomeranč-kmín
sůl
pepř
bramborový škrob

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.

  2. Z mleté papriky, sušené majoránky, nastrouhaného čerstvého zázvoru, soli a ochuceného oleje vytvoříme směs.

  3. Maso ve směsi dobře obalíme a necháme uležet nejlépe do druhého dne.

  4. Do hodně rozpálené pánve typu Wok vložíme naložené maso, prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.

  5. Jakmile je maso opečeno, přidáme najemno nakrájenou cibuli, znovu orestujeme a podlijeme následně vymačkanou čerstvou šťávou z jednoho pomeranče. Necháme lehce prohřát a v trošce vody rozmícháme lžičku bramborového škrobu a vlijeme za účelem zahuštění do směsi. Dobře promícháme a pro zvýšení chuťového vjemu do směsi nastrouháme oranžovou část kůry z jednoho pomeranče – dobře očištěného. Necháme prohřát a podáváme s opečeným bramborem. Výbornou přílohou jsou i špagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!