Kuřecí kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecího masa (prsa)
500 g mraženého hrášku
2 ks kedlubny
2 ks mrkve
3 ks mladé cibulky
1 kávová lžička koření Tandoori masala
3 kávové lžičky koření Aztécký poklad
1 kelímek sladké smetany, mléko
olej
sůl
bílý pepř
máslo
hl. mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Do trochy oleje v míse dáme rozpustit uvedené množství koření Tandoori masala a Aztécký poklad a dobře promícháme a necháme rozležet chutě.

  2. Do vzniklé olejové kořeněné směsi vložíme nakrájené kuřecí maso, dobře promícháme a dáme odležet do lednice nejlépe na 3 hodiny.

  3. Maso poté zprudka opečeme, jakmile zezlátne je hotové. Do většího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou směs jarní cibule, kedlubny, mrkve a hrášku. Dusíme lehce osolené do měkka, podlité jen 1 dcl vody.

  4. V druhém hrnci si uděláme ze 100 g másla a hladké mouky světlou jíšku jako základ na bešamelovou omáčku. Jakmile se mouka s máslem spojí, naředíme litrem mléka a pořádně rozmícháme případné hrudky. Necháme provařit cca 15 minut a lehce osolíme.

  5. Do hladkého bešamelu přidáme jeden kelímek sladké smetany a necháme projít lehce varem. Do této bešamelové omáčky přelijeme podušenou zeleninu z druhého hrnce a opatrně promícháme, až dojde ke spojení ve výborný kedlubnovo-hráškový bešamel.

  6. Chuť zvýrazníme přidáním bílého pepře. Příloha: opečené bramborové plátky nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!