Kuřecí kostky na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
kari koření
sůl
mletý pepř
lžíce sojové omáčky
rozetřený stroužek česneku
asi půl lžíce hořčice
cibule
olej
Dohotovení:
trocha hladké mouky
100 ml smetany
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostky a dobře promícháme spolu se všemi surovinami - kromě cibule. V lednici necháme chvíli odležet.

  2. Na troše oleje restujeme krájenou cibuli, přidáme maso s kořením, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem z kostí.

  3. 10-15 minut podusíme, pak zahustíme záklechtkou a ještě provaříme asi 20 minut. Na zjemnění je možné přidat trochu smetany. Na závěr okyselíme trochou citronové šťávy. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!