Kuřecí koruna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích stehýnek (paliček)
máslo nebo olej na potření masa
sůl
6 žemlí
200 g uzeného masa nebo šunky
3 vejce
hrst ořechů
hrst zelené petrželky nebo pažitky
mléko nebo smetana na zvlhčení žemlí
muškátový květ
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání formy na nádivku
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme.

  2. Zvlášt připravíme nádivku-žemle nakrájíme na kostky a zvlhčíme je mlékem nebo smetanou se solí a žloutky. Přidáme nasekané ořechy, nakrájené uzené maso na kostičky, špetku muškátového květu a nasekanou petrželku a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Nádivku upečeme ve vymazané a strouhankou vysypané formě nebo rendlíku.

  4. Na kulatou plochou mísu do středu vyklopíme dorůžova upečenou nádivku, okolo nastříkáme nebo rozložíme bramborovou kaši a dokola postavíme upečená stehýnka.

  5. Výpek ze stehýnek použijeme případně na omaštění nádivky nebo bramborové kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!