Kuřecí kari s koriandrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
2 šalotky
2 lžičky kořenící směsi kari
1 dcl silného kuřecího vývaru
1 kelímek smetany 33%
1 lžička nasekané pažitky
1 lžička nasekané natě koriandru
sůl
slunečnicový olej
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku.

  2. Následně vložíme osolené kousky nakrájených kuřecích prsou a chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo - těsně před koncem restování posypeme kuřecí maso kořením kari a ještě společně velmi rychle orestujeme. Poté podlijeme kuřecím vývarem.

  3. Necháme vývar vyvařit asi na polovinu a přidáme nasekané čerstvé bylinky (pažitku - koriandr), promícháme a podlijeme smetanou. Necháme projít krátce varem, a pokud nám to vyhovuje, tak již nezahušťujeme - zahustí to kvalitní smetana. Nakonec podle chuti dochutíme a podáváme nejlépe s rýží nebo opečenými dukátky z brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!