Bramborová krémová polévka s kukuřicí

Recepty, Polévky

Suroviny

6 větších brambor
300 g kukuřice (sterilovaná nebo mražená)
sušený či čerstvý libeček
celerová nať
petrželka
1 stroužek česneku
1/2 lžičky muškátového oříšku
sůl
pepř
(případně zeleninový vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je 1,5 litrem vody (nebo zeleninového vývaru), osolíme, přidáme bylinky, muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme, než brambory změknou (asi 20 minut).

  2. Na posledních 5 minut vaření přidáme 200 g kukuřice. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka.

  3. Je-li potřeba, naředíme ještě trochou vody. Vmícháme zbylých 100 g kukuřice, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, prohřejeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!