Kuřecí játra na slanině se žampióny

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
1 menší cibule
10 dkg anglické slaniny
3 větší žampiony
5 dkg Nivy
majoránka
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme nudličky anglické slaniny, jakmile pustí tuk, přidáme játra a společně restujeme přibližně 2 minuty.

  2. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, žampiony na plátky, okořeníme majoránkou, pepřem a kmínem a opět restujeme cca 3 minuty za občasného promíchání. Nepodléváme. Hotová játra osolíme podle chuti.

  3. Podáváme na zeleninovém salátu posypané kousky Nivy, příloha - čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!