Kuřecí grilík s barevným pekáčkem

Recepty, Grilování

Suroviny

Řízečky:
4 kuřecí stehenní řízky
Marináda:
olej
plnotučná hořčice
sójová omáčka
1 lžička zázvoru
sůl
mletý pepř
1 lžíce medu
2 lžičky červené kari pasty
Barevný pekáček:
5 středních brambor
1 větší cibule
1 červená čerstvá paprika
1 střední cuketa
100 g slaniny
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Smícháme všechny suroviny marinády, přidáme kuřecí stehenní řízky, necháme den marinovat.

  2. Druhý den dáme na rozpálený gril, grilujeme do zlatova, cca 20 minut z jedné, 15 minut z druhé strany.

  3. Barevný pekáček: Vše nakrájíme na kousky, smícháme s olejem, osolíme, opepříme.

  4. Pečeme buď přímo v grilu v alobalu nebo klasicky v troubě v pekáčku (lepší) do měkka asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!