Jahůdkový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
3 vejce
80 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
100 g hladké mouky
Na náplň:
konzerva jahod
50 g cukru
1 vanilkový cukr
500 g bílého jogurtu
200 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny
marmeláda
jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme spolu s cukry na sníh. Do bílkového sněhu přimícháme žloutky, vmícháme mouku a upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě na 180°C asi 15 minut.

  2. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou a vložíme zpět do dortové formy. Jahody z konzervy rozmixujeme, přidáme cukr a odložíme si stranou množství asi 1 polévkové lžíce na ozdobení. Rozmixované jahody smícháme s jogurtem. Ušleháme šlehačku.

  3. Namočíme želatinu, připravíme ji podle návodu na obale a rozpuštěnou vlijeme za stálého míchání do rozmixovaných jahod s jogurtem, nakonec vmícháme šlehačku.

  4. Náplň nalijeme na korpus, pocákáme odloženou troškou mixovaných jahod a špejlí mírně promícháme. Necháme v ledničce ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!