Kuře z Jamajky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

celé kuřecí prsa 2 ks
250 g vanilkové acidofilní mléko (v receptu se píše vanilkový jogurt, ale já jsem ho neměla)
60 ml kuřecího vývaru
1/2 čajové lžičky instantní kávy
1/2 čajové lžičky kari koření
ananasový kompot
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvarim si kuraci bujon a este do vriaceho vhodim kavu. Vyzera to neskutocne, ako kava s mastnou sadlinou, ale nech vas to neodradi.

  2. Kuracie prsia osolim, okorenim a poprasim kari.

  3. V kastrole rozohrejem olej a prsia dobre opeciem z kazdej strany do chrumkava.

  4. Vyberieme ich a odlozime na bok.

  5. Vo vypeku opecieme odkvapkany ananas, vratime tam maso.

  6. Acidko dobre rozmiesame s lyzicou kavoveho bujonu a prilejeme k masu.

  7. Pocas dusenia postupne podlievame kavovym bujonom, az kym ho nespotrebujeme. Ked je maso makke, vyberieme ho a nakrajame na medajlonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!