Kuře v zelené chilli-mátovo-koriandrové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

25 g koriandru (lístků se stonky, nahrubo nasekané)
25 g čerstvého špenátu nahrubo nasekaného
2,5 cm čerstvého zázvoru nahrubo nakrájeného
3 stroužky česneku nahrubo nakrájené
2-3 zelené feferonky nakrájené nahrubo
15 g čerstvých mátových listů
1,5 lžíce citronové šťávy
85 g přírodního jogurtu
4 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule nakrájená najemno
700 g kuřecích prsních řízků (nakrájených na 2,5 cm kostičky)
1 lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky cukru
sůl
1 malé rajče (nakrájené na julienne proužky, na ozdobu)
uvařená rýže basmati k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši. Přidejte trochu vody, pokud používáte mixér, aby se v něm mohly otáčet nože.

  2. Rozšlehejte jogurt dohladka (jinak se zdrcne) a dejte na stranu. Rozehřejte wok na středně vysokém ohni a poté přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte 5-6 minut, často zamíchejte, dokud nezměkne.

  3. Přidejte kuře a smažte ho na středně vysokém ohni 2-3 minuty, dokud maso nezbělá. Přidejte kurkumu, cukr a sůl dle chuti a smažte další 2 minuty, poté snižte oheň na střední výkon a přidejte půlku jogurtu. Vařte 1 minutu a přidejte zbytek jogurtu, dokud z jogurtu nevznikne hustá kaše a není vidět olej.

  4. Přidejte rozmixované ingredience a vařte 4-5 minut, za stálého míchání. Sundejte z hořáku a ozdobte proužky rajčat. Okamžitě servírujte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!