Kuře po staropražsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
sůl dle potřeby
1/2 lžičky koriandru
zelená petrželka (nať)
2,5 lžíce oleje
2 dcl kuřecího vývaru
30 g rozinek
40 g sušených švestek
25 g mandlových lupínků
1 stroužek česneku
1/2 lžičky nakládaného zeleného pepře
1/2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet.

  2. Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky, když se začnou nafukovat přidáme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, nakládaný pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty. Pak přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme zavařit.

  3. Na zbytku oleje na pánvičce prudce opečeme ze všech stran stehna, vše dáme do pekáčku, ten přiklopíme nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!