Jahodové gazpacho

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

750 g jahod
200 g borůvek (ostužiny, maliny...)
vanilkový lusk
150 ml pomerančové štávy
šťáva z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 limetky
med dle chuti
devonshirský krém (viz poznámka)

Postup přípravy receptu

  1. 600g jahod zbavíme stopek a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu vody (cca 1dcl), vhodíme jahody, dřeň z lusku, 100 g lesních plodů a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a necháme vychladit.

  2. Přidáme citrusové šťávy a tyčovým mixérem rozmixujeme. Podle chuti dosladíme medem a případně doředíme pomerančovou šťávou. Zdobíme devonshirským krémem a zbylými plody. Podáváme řádně vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!