Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí zadní čtvrtky
sůl
pepř
sladká mletá paprika
1 velký batát nebo 2 menší
1 velká mrkev
2 jarní cibulky
2 červené cibule
50 g sušených brusinek
50 g sušených meruněk
50 g mandlí
olivový olej
několik snítek čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulky nakrájíme také na kolečka a cibule na čtvrtkolečka. Pekáček vymažeme olejem a nasypeme do něj připravenou zeleninu. Meruňky rozkrájíme na větší nudličky a spolu s brusinkami je v cedníku propláchneme horkou vodou a přidáme je k zelenině. Nakonec vmícháme oloupané mandle. Vše pocákáme olejem, osolíme a opepříme.

  2. Stehýnka osolíme, posypeme paprikou a potřeme olejem. Položíme je nahoru na zeleninu a přidáme asi dvě snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220°C zakryté asi 45 minut, pak alobal odstraníme, maso polijeme vypečenou šťávou a necháme odkryté dopéci asi 15-20 minut, až se na mase udělá křupavá kůrčička. Na talíř nandáme pečenou zeleninovou směs a nahoru položíme stehna. Jiná příloha už není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!