Kuře na woku s kapií

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní kuřecí řízky bez kůže
1 červená kapie
1 žlutá kapie
1 bílá paprika
1 stroužek česneku
1 svazek jarní cibulky
150 g špenátu
solamyl
koření na čínu
sůl
sojová omáčka
worchestrová omáčka
sweet chilli omáčka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky rozkrájíme na kostičky, osolíme, přidáme koření na čínu a zasypeme solamylem, aby se kousky masa obalily. Papriky, cibulku a česnek pokrájíme na kousky.

  2. Ve woku rozpálíme dostatek sádla, osmažíme maso (max. 2 minutky) a vyndáme na papírovou utěrku okapat.

  3. Sádlo z pánve vylijeme, necháme jen maličko pod cibulku.

  4. Osmažíme cibulku a česnek a jen co zrůžoví, přisypeme papriky a smažíme opět tak dvě minutky, občas prohodíme (chceme, aby byly tvrdší na skus, ne rozměklé nebo spálené).

  5. Nakonec přidáme špenátové listy, zalijeme dvěma lžičkami worchestru, dvěma lžičkami sojové omáčky a lžící solamylu, rozmíchaném v trošce vody.

  6. Promícháme, vypneme sporák, přimícháme maso a dochutíme dvěma lžícemi sweet chilli omáčky. Podáváme s rýží nebo s čínskými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!