Jahodová torta

Recepty, Dorty

Suroviny

140 g krystalového cukru
140 g polohrubé mouky
4 vejce
1 kypřící prášek
mouka
tuk na vymazání formy
3 plechovky jahod (z jednoho kompotu si necháme šťávu dle potřeby na polití korpusu)
3 vanilkové pudinky (jahodové)
175 g másla
cukr dle potřeby
0,6 l mléka
(0,3 l šťávy z kompotu)
2 balíky trubiček
kokos na posypání
zdobení podle vkusu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a kypriaci prášok, dáme do tortovej formy vymazanej tukom a múkou a dáme piecť do predohriatej rúry.

  2. Uvaríme puding z mlieka a šťavy a necháme vychladnúť, potom pridáme maslo a cukor podľa potreby.

  3. Korpus rozrežeme, polejeme kompótovou šťavou, poukladáme jahody a pudingový krém, prikryjeme korpusom a natrieme vrch aj boky krémom.

  4. Obložíme trubičkami a vrch posypeme kokosom a vyzdobíme podľa vkusu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!