Kuře na smetaně trochu jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (měla jsem i 2 křídla)
2 cibule
podle potřeby kuřecí vývar
3 větvičky rozmarýnu
3 řapíky řapíkatého celeru
libeček
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky maďarského koření (Grešík)
250 ml smetany na vaření
sůl
kouřová sůl
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno.

  2. Rozehřejeme si olej, na který dáme cibuli, necháme zarestovat, přidáme rozmarýn, na drobno nakrájený řapíkatý celer a libeček, necháme ještě asi 5 min. restovat.

  3. Přidáme maso, opečeme ho z obou stran, mírně osolíme, okořeníme maďarským kořením, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  4. Maso vyndáme, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, chvilku provaříme, nalijeme smetanu, dochutíme kouřovou solí, necháme provařit, vrátíme maso a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!