Kuře na jablku a voňavém koření

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
2 středně velká jablka
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku
5 plátků másla o síle cca 5mm
5 cm dlouhá skořice
6 hřebíčků
1 lžička mletého sušeného zázvoru
150 ml brusinkový džus nebo brusinková šťáva
80 ml smetany použila jsem 31% Kunín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, posypeme solí a zázvorem. Do každého kusu vsuneme pod kůži plátek másla.

  2. 3 plátky másla dáme do pekáčku, přidáme nakrájený česnek, cibuli a jablka zbavená jadřinců. Posypeme nadrceným hřebíčkem a skořicí, položíme čtvrtky a podlijeme brusinkovou šťávou.

  3. V předehřáté troubě pečeme za občasného přelévání šťávou cca 40 minut doměkka.

  4. Poté maso vytáhneme a uchováme v teple.

  5. Šťávu propasírujeme přes husté síto do hrnce. Vzniklé pyré naředíme smetanou a 2minuty provaříme. Podáváme s noky, hodí se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!