Kuře na houbách s játrovou nádivkou a okurkovým salátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- olej
- žampiony
- pepř
- sůl
- sušená paprika
- kmín
- Nádivka:
- 10 rohlíků
- 150 g kuřecích játer
- 250 ml mléka
- plátek másla
- strouhanka
- petržel
- paprika
- Salát:
- 2 okurky
- 5 lžící octa
- 500 ml vody
- pepř
- sůl
- cukr
- brambor
Postup Kuře na houbách s játrovou nádivkou a okurkovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Kuře si prošpikujeme špejlí nebo párátkem, žampiony nakrájíme na plátky a vyplníme kuře uvnitř. Připravíme si s oleje, pepře, soli, papriky a kmínu marinádu kterou celé kuře potřeme a necháme hodinu působit.
Zatím si oloupeme okurky a na struhadle nastrouháme do mísy, zalijeme půl litrem vody, pěti lžícemi octa a podle chuti dáme sůl, pepř a cukr.
Nádivku si připravíme tak, že si nakrájíme rohlíky na kostičky a zalijeme v míse mlékem a necháme to odstát asi 15 min.
Kuřecí játra si nakrájíme na malinké kostičky a přidáme do mísy.
Teď už jen dáme plátek másla, papriku, petržel a po promíchání pokud nádivka je moc řídká, zahustíme strouhankou a přidáme okolo kuřete na pekáč.
Předehřejeme si troubu na 200°C a každou půl hodinu kuře políváme. Pekl jsem ho hodinu a půl a mezi tím jsem si oloupal a uvařil brambory.
Okurkový salát zatím krásně vychladl v lednici, který ke kuřeti a nádivce vynikající.