Kuře na houbách s játrovou nádivkou a okurkovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
olej
žampiony
pepř
sůl
sušená paprika
kmín
Nádivka:
10 rohlíků
150 g kuřecích játer
250 ml mléka
plátek másla
strouhanka
petržel
paprika
Salát:
2 okurky
5 lžící octa
500 ml vody
pepř
sůl
cukr
brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si prošpikujeme špejlí nebo párátkem, žampiony nakrájíme na plátky a vyplníme kuře uvnitř. Připravíme si s oleje, pepře, soli, papriky a kmínu marinádu kterou celé kuře potřeme a necháme hodinu působit.

  2. Zatím si oloupeme okurky a na struhadle nastrouháme do mísy, zalijeme půl litrem vody, pěti lžícemi octa a podle chuti dáme sůl, pepř a cukr.

  3. Nádivku si připravíme tak, že si nakrájíme rohlíky na kostičky a zalijeme v míse mlékem a necháme to odstát asi 15 min.

  4. Kuřecí játra si nakrájíme na malinké kostičky a přidáme do mísy.

  5. Teď už jen dáme plátek másla, papriku, petržel a po promíchání pokud nádivka je moc řídká, zahustíme strouhankou a přidáme okolo kuřete na pekáč.

  6. Předehřejeme si troubu na 200°C a každou půl hodinu kuře políváme. Pekl jsem ho hodinu a půl a mezi tím jsem si oloupal a uvařil brambory.

  7. Okurkový salát zatím krásně vychladl v lednici, který ke kuřeti a nádivce vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!