Kuře na grilu

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kuře
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme: odřízneme křídla, stehna rozpůlíme na dolní a horní část, prsa oddělíme od kosti a rozpůlíme. Skelet použijeme třeba na polévku.

  2. Kuřecí křídla: osolíme, namočíme do olivového oleje a posypeme mletou paprikou a šalvějí.

  3. Kuřecí paličky: osolíme, namočíme do olivového oleje, posypeme kari kořením a obalíme křenem.

  4. Vrchní stehna: prošpikujeme slaninou, namočíme do olivového oleje, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  5. Kuřecí prsa: pokapeme citronem, uděláme z boku otvor na nádivku a vložíme dovnitř dvě lžičky švestkových povidel, pokapeme sojovou omáčkou, případně dosolíme.

  6. Vše necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu.

  7. Při grilování obracíme a potíráme olejem. Grilujeme na mírnějším ohni asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!