Kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

180 g vepřové kýty
160 g růžičkové kapusty
sůl
čerstvě mletý pepř
15 g cibule
10 g česneku
10 g solamylu
1 lžíce studené vody
Na přílohu zhruba 400 - 430 g brambor
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si buď jemně pomeleme na masovém mlýnku, nebo nakrájíme na kousky a použijeme sekáček potravin. Použila jsem ho i já. K masu přidáme sůl, pepř, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek a jemně nakrájenou cibuli, solamyl, lžíci vody a vše propracujeme, rozdělíme na 8 dílků.

  2. V předstihu si očistíme růžičkovou kapustu a krátce spaříme - vhodíme do vařící osolené vody, po chvíli vyjmeme, ponoříme do studené vody, vyjmeme a necháme zchladnout. Růžičkovou kapustu obalíme mletým masem, pokud se nám lepí na ruce, tak ruce opláchneme vodou. Kuličky dobře pomačkáme a vložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, kde jsme rozprostřeli mírně osolené a promíchané brambory.

  3. Pekáček přikryjeme, můžeme použít i alobal, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 - 45 minut, záleží na teplotě. Ke konci přípravy alobal na chvíli odstraníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!