Kukuřičné rizoto s mletým masem a s cuketou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 hrnek kukuřičných vloček instantních
2 hrnky vody (lze přidat bujónovou kostku)
500 g mletého vepřového masa
1 lžíce oleje nebo sádla
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 pórku
1 lžička kari koření
5 větviček tymiánu (lístky)
2 hrsti kudrnky/petrželové natě
1 velká cuketa
250 g balkánského sýru anebo sýru Feta
2 lžičky koření čubrica
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vločky vaříme ve vodě s polovinou lístků tymiánu, rozpůleným stroužkem česneku a kari kořením dle návodu na obale (většinou cca 2 minuty a nechat dojít pár minut mimo plotnu). Po uvaření vyjmeme česnek, vhodíme první hrst kudrnky/petrželové natě, dle chuti osolíme a zamícháme.

  2. Na oleji/sádle opečeme do změknutí na jemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný stroužek česneku, přidáme maso a opečeme, opepříme a osolíme.

  3. Přidáme pórek a zbytek tymiánu a necháme cca 1 minutu ještě opéct a na konec vhodíme druhou hrst kudrnky/petrželové natě a odstavíme. Vše smícháme - kukuřičné vločky s masovou směsí.

  4. Cuketu nakrájenou na kolečka v pánvi od masa opečeme (dle potřeby přidáme olej), po vyjmutí posypeme čubricou a posypeme nakrájeným sýrem.

  5. Rizoto dle chuti ještě dosolíme a opepříme. Podáváme zvlášť cuketu a k ní rizoto. Množství na cca 4-6 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!