Krůtí tortilla mexiko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího masa
1 velká cibulka
1/2 sáčku fazolí
plechovka krájených rajčat
tymián
sůl
pepř
chilli omáčka
olej
2 kl Solamylu
trocha vody
tortilly
čínské zelí

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme fazole do vody. Vodu druhý den slejeme, fazole propereme a uvaříme.

  2. Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme tymián, osolíme, opepříme, zakápneme chilli omáčkou dle chuti. Promícháme a necháme v chladu odležet.

  3. Cibulku si očistíme, nakrájíme na proužky a na 2pl osmažíme. Přidáme maso a opékáme dokud není měkké. K masu přidáme rajčata, uvařené a okapané fazole a přivedeme k varu.

  4. V malé skleničce si smícháme solamyl s vodou, přidáme k masu a provaříme.

  5. Čínské zelí umyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  6. Každou tortillu na sucho krátce opečeme. Na každou tortillu dáme zelí, maso, zavineme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!